Reguliere snoei Gemeente Groningen 2024

Vanaf week 10 van 2024 starten wij met de reguliere snoeironde in opdracht van Gemeente Groningen in de wijken Driebond, Middelbert en Oosterhogebrug.

Het snoeien van de bomen is erop gericht om de kroonvorm van een boom te behouden en om onveilige situaties en schade te voorkomen. De kroon is het bovenste gedeelte van de boom dat bestaat uit takken bladeren, dat wordt gedragen door de stam. Bij deze reguliere snoeironde ligt de focus op het verwijderen van dood hout en het verwijderen van eventuele probleemtakken bij volwassen bomen. Bij de jonge bomen zorgen wij voor begeleidingssnoei, om de boom naar zijn gewenste eindbeeld te krijgen. Hierbij worden toekomstige probleemtakken verwijderd. Denk hierbij aan het verwijderen van laag hangende takken.

De gewenste hoogte van een takvrije stam naast een autoweg is minimaal 4,6 meter. Voor overige wegen en straten is dit 4,2 meter, en voor voet- en fietspaden 2,5 meter. Wanneer de jonge boom de benodigde stamhoogte heeft bereikt is er alleen nog onderhoudssnoei nodig. Onderhoudssnoei gebeurt hoofdzakelijk om de veiligheid voor de omgeving en de boom zelf te waarborgen.

Alle boomverzorgers zijn ETW (European Tree Worker) gecertificeerd en werken volgens de ‘richtlijnen werken in de boomverzorging’. Alleen als het nodig is worden bomen gesnoeid. Dit wordt ter plekke door de boomverzorgers beoordeeld.

Lees hier de nieuwsbrief: Reguliere Snoei Driebond, Middelbert en Oosterhogebrug 2024


vos logo 150